onsdag, juli 21, 2010

Nu blir det en liten paus här på bloggen...

...då jag imorgon blir mamma igen. Var på kontroll igår på mvc, där de konstaterade att bebben ligger åt fel håll. Den har vänt sig nu i sista sekunden, en riktig vilde :) Så tidigt imorgon bitti gör de ett planerat kejsarsnitt. Ska bli så spännande, få se om man får någon blund inatt :)

Ha det bra alla, så hörs vi snart igen!

måndag, juli 19, 2010

Mitt lilla växthus

Idag blev det visst fler inlägg här på bloggen för ovanlighetens skull. Ville bara visa hur fint det blev i mitt lilla växthus. Det blir ju inga odlingar i år, lite för sent för det. Men mitt lilla taniga olivträd och rosmarin har fått flytta in.















Trädgårdslidret

Nu är snart Trädgårdslidret färdigt. Idag håller vi på med det sista piffet, målar det sista och sätter upp hyllor. Så snart ska ni få se det färdiga resultatet. På bilden ser ni min snickare i full gång :)

Har tagit in några lavendel buketter på torkning, en fin inredningsdetalj...







tisdag, juli 13, 2010

Tvättdag...

Igår hade jag tvättdag. Har precis fått upp våran torkvinda på tomten, så nu är den ordentligt invigd. Den har man saknat nu när det varit så fint väder. Klädnype påsen kommer från Cath Kidston.
Tycker att det mesta börja falla på sin plats i trädgården nu och i veckan ska vi sätta upp trädgårdslidret från Hasselfors. Det är efterlängtat så vi kan få undan lite grejer på tomten som t.ex. leksaker och trädgårdsgrejer.

Min ros som jag planterade i våras blommar nu för första gången, den blir nog jätte fin... :)










måndag, juli 12, 2010

Lite pelagon bilder...

Visar lite bilder på mina pelagoner idag. Har nästan en i varje fönster här hemma och en hel del ute oxå. Brukar övervintra dem och sen blir dem bara fler och fler för varje år. Dem i vardagsrumsfönstret är nya och är fortfarnde lite rangliga men de blir finare till nästa år. Köper mina pelagoner på Ljungs i Tranås, där har dem massor av klassiska sorter av pelagoner och ett helt växthus fullt av inredning. Ett tips!



söndag, juli 11, 2010

Köket

För några dagar sedan städade jag köket, passade då på att ta några bilder när det mesta va undanplockat. Timern på ugnen är ny och är inköpt på Forma Rum i Tranås. Min gamla gick sönder för ett tag sedan och jag blev väl inte så ledsen för det, eftersom jag hade spanat in denna söting :)
Tyvärr blir mina bilder i köket ofta mörka, av någon konstig anledning. Antagligen för lite ljus :(













lördag, juli 10, 2010

Varmt eller varmt idag? :)




























Idag har jag mest fått hålla mig inne. Brukar inte ha ont av värmen, men idag har det varit på gränsen. Det känns som vi har fått någon tropisk värme från Thailand. Men man ska inte klaga det är ju detta man längtar till hela året.

Det gäller att dricka mycket och få i sig lite frukt, för varm mat lockar ju inte... Har frukt och dryck på bordet för att inte glömma av attt dricka emellan åt.

Djuren är helt utslagna, får gå och peta på dem ibland för att se om de lever. Här ligger våran katt August och drar sig på gästsängen. Ser lite varmt ut på den rosa filten :)

måndag, juli 05, 2010

Lavendel


Här kommer ett kort inlägg med en skön sommar bild, där lavendel blommar för fullt :)

lördag, juli 03, 2010

I väntans tider...



Min mormor har virkat finaste filten till bebben, så söt och passar precis med färgerna här hemma :)
Så nu får hon/han gärna komma, lite smått jobbigt att vara stor som en flodhäst i värmen *puh* :)

Cath Kidston väska är packad och klar...



fredag, juli 02, 2010

Fler bilder från trädgården

Lite fler bilder från trädgården. Det har inte varit lätt att anlägga en trädgård, har ingen erfarenhet av detta innan och det tar betydligt längre tid en vad man tror. Men har läst på en del och det börjar att ta sig. Har försökt att tänka på att det ska vara lätt skött. Här är lite bilder från planteringar runt huset, det som nu fattas är gårdsgrus som ska fyllas upp med mellan kantstenen och huset.







Wilma ligger i skuggan och vilar sig :)

torsdag, juli 01, 2010

Mina favorit blommor just nu...

























Mina favorit blommor i trädgården just nu är mårbackan och chokladblomman som jag har på framsidan. Det är första gången jag har planeterat chokladblomma. Den har tagit sig jätte bra och den luktar faktiskt choklad :)
Några cementrör blev över efter bygget av huset, som jag nu använder att plantera i. Blev helt ok tycker jag, stora krukor kan ju vara så dyra.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...