söndag, februari 27, 2011

Bosse

Igår var vi och hälsade på våran nya lilla stjärna, Bosse en engelsk bulldogvalp. Det var nog bland det sötaste jag har sett :) Han är nu 5 veckor gammal, så om ca 4 veckor får han flytta hem till oss. Nu längtar vi och längtar...

Kram Sophie


fredag, februari 25, 2011

Städdag

Idag har barnen och jag varit hemma och haft städdag. Har fått en hel del gjort faktiskt och det känns skönt. Tagit hand om både tvätten och städat toaletterna, något som är det tråkigaste jag vet. Fast det måste ju göras. Blir ju även lite stökigt med två barn som drar ut den ena efter det andra, men det är ju så klart att sötisarna måste få leka :) Men lillkillen är duktig på att hjälpa till och städa, så där får jag en hjälpande hand.

Imorgon ska vi ut på en liten utflykt, ska bli så roligt. Berättar mer när vi kommer hem, får bli en liten hemlis så länge :)

Trevlig helg!

Många kramar/ Sophie


onsdag, februari 23, 2011

Längtar ut till mitt växthus...

Trött på snön, eller trött? Ni ser ju hur mycket snö vi har, kommer ta veckor innan allt har smält bort. Hörde nu på radion att de lovade mildare väder till helgen, bara till att hålla tummarna. Är nöjd bara det går åt rätt håll. Idag när jag steg upp på morgonen visade termometern på minus 20, så nu kan det väl bara bli varmare...

Jag och mina pelagonsticklingar längtar ut till det lilla växthuset. Ska bli roligt att sätta klorna i det till våren. Har surfat omkring lite på Horto Greens hemsida för lite tips och ideer. Vi beställde en del växter därifrån när vi gjorde iordning tomten och det var faktiskt jätte fina växter. Var lite skeptisk innan och undrade om det verkligen gick att beställa växter på nätet och det gick faktiskt kanon, det kan jag rekommendera. Alla våra plantor levde i höstas i alla fall när jag sist såg dem :)

Nu har min goa sambo varit och köpt semlor till oss, smarrigt! Äter inte grädde eller det andra kletet i, men tycker dem är jätte goda ändå :)

Trevlig kväll!

Kram Sophie


fredag, februari 18, 2011

Skafferidörr

Har hittat en så fin skafferidörr!
Vi är jätte nöjda med vårat kök, förrutom att vi inte har ett gammeldags skafferi. Något vi ångrar att vi inte planerade in när vi byggde huset. Men det går ju inte att tänka på allt...
Så vi har lite funderingar på att byta ut ett skåp och sätta in denna skafferidörren istället. Tur att jag har en snickare här hemma som hjälper mig med alla konstiga idéer som jag får. Fast detta var även han positiv till ;)

Dörren kommer från Stockhammar och de har både en nätbutik och en inredningsbutik i ett ombyggt gammalt sädesmagasin 2 km söder om Askersund. De säljer även fina lantliga kök och har en egen designad tillbehörsserie som är anpassad till Ikea kök. Har varit där två gånger och det är jätte mysigt, så om ni har vägarna förbi är det väl värt en titt.

Trevlig helg!

Kram Sophie




torsdag, februari 17, 2011

Symaskinen har varit framme...

Blev enkla kappor i vitt linne tyg. Gick ganska bra att sy denna gången, brukar annars bråka med symaskinen mer än halva tiden när jag ska sy. Så det tar ju lite tid då. Men jag tror att vi har börjat lära känna varandra nu, får inte hjärtklappning längre i alla fall. Alltid något :) Så vem vet ni kanske får se något mer avancerat nästa gång...

Nu ska jag försöka få lite sömn. Den lilla har fått två tänder, så de senaste nätterna har inte varit så roliga. Jag som är bortskämd med att hon sover 12 timmar varje natt. Lilla gullungen det gör säkert jätte ont att få små gaddar :)

Kram Sophie




måndag, februari 14, 2011

Alla hjärtansdag!

Här hemma brukar vi inte fira alla hjärtansdag på något speciellt sätt mer än att jag gör mina killars favoriträtt, köttbullar, potatis och sås. Det har blivit lite av en tradition, tur att det inte är något mer avancerat ;)

Idag tycker jag det är en bra dag att stanna upp och uppskatta de människor som finns runt omkring en varje dag, för visst kan det vara lätt att ta dem förgivet.

De fina blommorna fick jag utav min mamma en sommardag. Kramen till dig att du alltid finns där och ställer upp. Samt till alla mina andra nära och kära, vänner och bloggvänner :)

Ta hand om er...

Kram Sophie


söndag, februari 13, 2011

Söndag kväll

Nu sitter jag och väntar på att Solsidan ska börja. Passar på att göra ett inlägg här, börjar bli lite glest mellan inläggen... Hoppas på att inspirationen snart kommer tillbaka :)

Visar här våra nya lyktor som vi har satt upp nu i helgen, de kommer från IB Laursen. Blev nöjd med resultatet, har varit lite tomt på framsida men det blir nog bättre när vi får upp verandastaketet till våren. Vi har tänkt oss någon kryssvariant, antingen samma som grinden eller vanliga enkla kryss, får fundera lite på detta... :)

Ha det bra!

Kram Sophie







onsdag, februari 09, 2011

Tallrikshylla

Nu är vi hemma igen efter en jätte trevlig semester. Vi hade fint väder nästan hela veckan dock lite blåsigt men vi kunde vara i skidbackarna hela dagarna och framåt kvällen vara det bara sängen som gällde. Inte van vid så mycket frisk luft :) Det var första gången lillkillen åkte utför så han gick i skidskola hela veckan och blev jätte duktig. Så snart kör han om mamma i backen :)
Här hemma har man nu lite att ta hand om efter en veckas semester som t.ex. ett stor tvätthög, puhh...

Visar här en bild på min tallrikshylla och som ni ser har nu de fina Green Gate tallrikarna hittat dit. Kan även tipsa om boken Råsmart familj, där finns mycket bra tips om sundare mat och livsstil för hela familjen.

Kram Sophie




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...