lördag, januari 29, 2011

Lite nytt...

Idag har det kommit hem lite nya grejer :) än del är från Louise Interiör och Green Gate duken är från Mollys hus i Tranås. Det tråkiga är att jag inte kan sätta igång och inreda och fixa nu i helgen. För imorgon drar vi till fjällen en vecka. Ska bli så roligt att komma hemifrån ett tag, man är ju hemma så mycket ändå när man är mammaledig. Men jag vet att jag kommer att tycka det är jätte skönt att komma hem igen nästa helg, borta bra men hemma bäst :)

Skrivbordet som syns på bilden är den ända möblen som inte är vitmålad hemma. Tänkte att det kunde vara fint med någon möbel som är träfärgad. Men nu har jag ändrat mig, vit ska den bli. Resultatet får ni se när jag kommer hem.

Trevlig lördag kväll, så hörs vi snart igen!

Kram Sophie


onsdag, januari 26, 2011

Kökshyllan

Idag har vi haft en hemma dag, då lillkillen varit ledig från dagis. Hunnit med en hel del som tvätt, strykning, bakat och en promenad i vintersolen. Får passa på att gå ut när solen visar sig, för det är ju inte varje dag som man är bortskämd med det. Lillkillen ville absolut gå och klappa hästarna, så det blev en sväng förbi stallet. Vi har det så bra att vi bor granne med en ridskola. Kanon när både jag och lillkillen älskar hästar. Tyvärr har vi inte tiden att ha en egen häst, men just nu räcker det att gå och hälsa på i stallet så får man sin dos :)

Idag bjuder jag på lite bilder från kökshyllan.

Kram Sophie





tisdag, januari 25, 2011

Nytt från Green Gate

Nu har Green Gates vårkollektion kommit ut. Mycket fint som vanligt, en del kanske var lite för gulligt. Men fastnade för det här ljusblåa poslinet, som vanligt fastnar jag alltid för ljusblått och rosa. Syns ju inte alls i min inredning :)
Bilderna har jag tagit från Elsas hem.

Trevlig kväll!

Kram Sophie










måndag, januari 24, 2011

Tulpaner

Mina fina rosa tulpaner som jag fått av en god vän är snart ut blommade. Det är så fint med tulpaner, tyvärr vissnar de ganska fort. Är nog lite för varmt här inne för dem. Eldar ju i kakelugnen varje kväll, skönt för oss men inte för mina blommor :)

Visar även en bild på vårat väggord som sitter ovanför dörren i hallen.

Kram Sophie




söndag, januari 23, 2011

Längtar till våren...

Vem längtar inte till våren nu. Börjar bli smått trött på snö och is. Vill kunna öppna dörren och gå ut i trädgåren utan att behöva ta på mig tre lager med kläder först. Men tyvärr dröjer det nog några månader till, bara att gilla läget :)
Bjuder här på en sommarbild från våran trädgård. Är rätt nöjd med den bilden faktiskt, för att vara tagen av min mobilkamra. En systemkamra står högt upp på önskelistan men det gör ju fler saker :)

Ha det bra!

Kram Sophie



onsdag, januari 19, 2011

Idag är det ingen vanlig dag...

För idag är det lillkillens födelsedag, Hurra Hurra Hurra! Den lilla killen är nu 4 år, var tar tiden vägen? Tycker inte det var länge sedan han var nyfödd :) Ikväll blir det kalas med mormor och morfar. Fredag blir det barnkalas och på Lördag kalas med farmor och farfar. Mycket kalas blir det... Så nu ska här städas och fixas. Tårtan ska bli något alldeles speciell då lillkillens favorit är spindelmannen, mer säger jag inte, bild kommer :)

Ha det bra så länge!

Kram Sophie











söndag, januari 16, 2011

Flyttat omkring lite...

Denna hyllan har innan suttit i lekrummet, men nu har den fått lite ny färg på sig och pryder nu våran vägg i köket. Blev nöjd med resultatet :)
I lekrummet har det nu kommit upp en spegel istället för denna hyllan, så den får jag visa en annan dag.

Idag har vi en lugn dag hemma, det är inte ofta vi är hemma allihop utan att ha något på gång. Så jag myser i fulla drag :)

Trevlig Söndag!

Kram Sophie




torsdag, januari 13, 2011

En mamma känner alltid sitt barn bäst!

Som mamma ska man alltid lita på sina instinkter, det har jag fått erfara idag! Har en längre tid tyckt att lillkillen har hört dåligt, så i morse ringde jag och tjatade till mig en läkartid. Det hela slutade med att det blir operation av det lilla örat. Känner mig nu dum att jag inte tog tag i det här tidigare. Men när man får svar från bvc att det är typiskt för en 4-åring att säga va i tid och otid, så trodde även jag att det var okoncentration. Nu vet jag bättre, en mamma känner alltid sitt barn bäst :) Enligt doktorn så kommer lillkillen att bli helt återställd och det känns ju skönt.

Visar här en bild på min pelagon som har sätt bättre tider, men med lite solljus så kommer den bli så fin!

Ha det bäst!
Kram Sophie


onsdag, januari 12, 2011

Ett litet hörn...

...av vårat sovrum. Det är det ända rummet som jag inte har visat här på bloggen och det är för att jag inte är riktigt nöjd med det ännu. Fast det som jag visar här tycker jag är helt ok :) Det som man inte ser är de stora fönstrena som går ner till golvet, de är jätte fina i sig. Men svårt att få till gardinerna, då jag måste ha svarta mörkläggnings gardiner. Får se hur jag löser detta på bästa sätt. Sen har vi även en ful fåtölj i ena hörnet, som katten har varit på en omgång. Eller en omgång kanske var snällt sagt :) Där vill jag hitta en liten nättare byrå. Tror att det kan bli ett jättefint rum för det har potential. Det har bara inte fått min tid, då jag har prioriterat de andra rummen i huset. Men snart så...

Kram Sophie











måndag, januari 10, 2011

En glimt av solljus...

Fick en glimt av solen idag, det är man inte bortskämd med. Passade på att ta några foton på köket. Har väl inte ändrats så mycket sedan jag visade det sist, men har nu pyntat det vårigt pastelligt. Var och tittade i butiken Årstid på A6 igår och fick många bra tips som t.ex. att plantera vårlökar i mina Green Gate skålar. Blev mycket nöjd med resultatet :)
Annars är allt bra här hemma. Förkyldningen har gott över och känner mig piggare än vad jag har gjort på länge. Viktigt att berätta när man mår bra oxå och inte bara skriva om att man är trött och sjuk jämt :) Men har man småbarn så åker man ju på den ena förkyldningen efter den andra, men just nu mår vi alla toppen här hemma :)

Kram Sophie















söndag, januari 09, 2011

Behöver mer förvaring...

De här bilderna tog jag på lekrummet för ett tag sedan. Letar ständigt efter bra förvaring till lekrummet. Satte upp några hyllor för de leksaker som används mest. Men det tycks inte räcka till nu efter jul då förrådet av leksaker har utökats ändå mer :) Planerar nu att sätta upp några väggskåp över underskåpen för att få undan mer saker som pussel och spel. Tror att det kan bli rätt okej. Har tänkt mig vitrinskåp med tyg bakom så att det blir lite linneskåps känsla, samt att överskåpen ska stå på underskåpet. Så att det inte ser ut som ett kök. Får se när vi kommer i skott med det projektet. Det är fortfarande på planeringsstadiet :)

Kram Sophie











lördag, januari 08, 2011

Skolplansch

Fixar nu för fullt för att få det vårfint hemma. Men är inte riktigt nöjd ännu och måste nog flytta om några kuddar och plädar lite till innan det blir bra :) Ni ska få se resultatet när jag är färdig någon gång...

Visar här min skolplansch som jag är så nöjd med. Önskar mig nu en blommande skolplansch till våren, skulle va så fint. Men de är svåra att få tag på och är oftast inte i rätt prisklass :( Fast skam den som ger sig...

Kram Sophie



















tisdag, januari 04, 2011

Ut med julen!

Nu är julen utslängd, förrutom granen som jag fortfarande förhandlar om med sambon. Han tycker vi kan ha granen inne ett tag till nu när vi kostat på oss en gran. Jag är av en annan uppfattning och är smått irriterad på den här grannen nu. Innan helgen har den åkt ut ;)

Nu är det vårigt pastelligt i nästan hela huset förrutom lilltjejens rum (och den där granen), där är det rött och vitt året runt. Ett riktigt tjej rum.

Försökte ta några bilder i skumrasket men det var svårt, ni ser ju hur det slutade :) Har ju två vildar här hemma oxå.

Kram Sophie


























måndag, januari 03, 2011

Odd Molly

En ny favorit för mig är klädmärket Odd Molly. Köpte min första Odd Molly i höstas till min dotters dop och är nu helt fast i detta klädmärke. Känner att denna klädstilen är precis jag. Tyvärr kostar dem en del, så jag har fyndat mina plagg på Tradera. De få som jag har :) Visar här mina favoriter från vårkollektionen. De får nog bara bli ögongodis för mig, då vi sparar till våran skidsemestern som vi planerar framöver. Bilderna har jag tagit från en av mina favorit nätbutiker Elsas hem som nu har börjat sälja Oddmolly. Tar er en titt! :)

Kram Sophie


























lördag, januari 01, 2011

2011

Nytt år och nya möjligheter. Får hoppas att detta året blir lika bra som det förra. Fast det kan va svårt då jag fick en underbar dotter förra året :)

Är ju fortfarande mammaledig ett bra tag till. Känns skönt då jag har lite små pyssel som jag tänkt att fixa med här hemma. För vad är roligare än inredning...

Vill idag ägna en tanke till min ögonsten som fick flytta till hundhimlen för ett tag sedan. Vi saknar henne så. Hon var som en i familjen och har lämnat ett stort tom rum efter sig. Det var ett av mina svåraste beslut att låta henne få somna in, men vi ville att hon skulle få ett värdigt slut, då hennes sjukdom inte gick att bota. Svårt att förklara men saknade och sorgen har varit
svår efter denna guldklimp. Hittade en fin text från Kullsäters djurminneslund om regnbågsbron där hon nu finns.
Regnbågsbron
På den här sidan himlen finns en plats som kallas Regnbågsbron.
När ett djur som varit särskilt betydelsefullt för någon dör, så kommer det till Regnbågsbron. Där finns ängar och kullar för alla våra speciella vänner, så att de kan springa och leka tillsammans. Där finns tillräckligt med mat, vatten och solsken, och våra vänner har det varmt och skönt. Alla djur som har varit sjuka och gamla blir återställda till hälsa och vigör; de som varit skadade eller handikappade blir friska och starka igen, precis som vi minns dem i våra drömmar från gångna tider. Djuren är glada och nöjda , utom för en liten sak; de saknar alla någon väldigt speciell som de varit tvungna att lämna kvar. Alla springer och leker tillsammans, men en dag kommer någon av dem ett stanna upp och titta i fjärran. Dess klara ögon är intensiva; kroppen börjar skälva. Han springer plötsligt ifrån gruppen, flyger över det gröna gräset; hans ben bär honom fortare och fortare. Han har sett dig, och du och din speciella vän möts till slut i en lycklig återförening för att aldrig skiljas igen. Lyckliga kyssar regnar över ditt ansikte, dina händer smeker på nytt det älskade huvudet, och du ser ännu en gång in i de tillgivna ögonen på ditt djur som så länge varit frånvarande i från ditt liv, men aldrig från ditt hjärta. Sen går ni över Regnbågsbron tillsammans.......
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...